ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ίδρυση ειδικότητας Τεχνικού Μηχανημάτων Έργων

oeek

Oκτώβρης 1997: Η ειδικότητα: Τεχνικός Μηχανημάτων Έργων στην εκπαίδευση ήταν το πρώτο πρόγραμμα εκπαίδευσης σε επίπεδο δημοσίου Ι.Ε.Κ  που έγινε συντάχτηκε και διδάχτηκε  από την συμπρωτεύουσα .
Ο ιδρυτής των επιχειρήσεων :
α) Κρεμέτη Αφοί ο.ε  με έναρξη το 1983 την επιχείρηση,
β) Κρεμέτης Ι. ε.ε , με έναρξη το1985 την επιχείρηση,
γ) Θεοφάνους Κρεμέτης ε.ε  & την επιχείρηση,
δ) Κρεμέτη Αφοι Μηχανήματα Έργων α.β.ε.ε ,
Συμπαραστάτης μας στην μελλοντική μας επαγγελματική σταδιοδρομία, Αναλογιζόμενος από την αρχή της έναρξης των επιχειρήσεων του την  έλλειψη ειδικευμένου τεχνικού εργατικού δυναμικού στο χώρο επισκευής των μηχανημάτων έργων στη χώρα μας, ξεκίνησε από το 1990 μία προσπάθεια που είχε σαν στόχο να ενταχθεί η παραπάνω ειδικότητα στο χώρο της εκπαίδευσης, εξαιτίας του γεγονότος ότι όλο και λιγότεροι νέοι ακολουθούσαν αυτή την ειδικότητα και λόγω της εξέλιξης της τεχνολογίας στα μηχανήματα έργων.
Οι προσπάθειες αυτές ξεκίνησαν στο Υπουργείο Παιδείας και είχαν σαν αποτέλεσμα, μετά από τη σύσταση του ΟΕΕΚ το 1992 και μετά από επίμονες προσπάθειες και κινήσεις προς τον ΟΕΕΚ, το 1996 να συνειδητοποιήσει ο τότε πρόεδρος κ.Γεράσιμος Σαπουντζόγλου, το κενό που πράγματι υπήρχε στην χώρα μας στον τεχνικό τομέα της Επισκευής & Συντήρησης των Μηχανημάτων Έργων , δίνοντας αμέσως ρητή εντολή στον ειδικό σύμβουλο του κ. Δαφέρμο Ολύμπιο να γίνουν οι κατάλληλες επιτροπές σύνταξης των προγραμμάτων και να ξεκινήσει αμέσως η εκπαίδευση για την παραπάνω ειδικότητα του Τεχνικού Μηχανημάτων Έργων .
Μετά τις επαφές που είχε με τον Ο.Ε.Ε.Κ σχετικά με την λειτουργία της ειδικότητας του Τεχνικού Μηχανημάτων Έργων, πρόσφερε & διέθεσε τις εγκαταστάσεις μας και τον εξοπλισμό των επιχειρήσεων δωρεάν και χωρίς το παραμικρό κόστος για τον Ο.Ε.Ε.Κ και συγκεκριμένα στο Ι.Ε.Κ Νεάπολης Θεσσαλονίκης .
Σύμφωνα με τα έγγραφα που υπάρχουν στην διάθεση μας  η εντολή για την εκπόνηση των προγραμμάτων, την ίδρυση και λειτουργία της ειδικότητας για πρώτη φορά στην Ελλάδα της ειδικότητας  του Τεχνικού Μηχανημάτων Έργων, δόθηκε στον τότε Δ/ντη του Ι.Ε.Κ Νεάπολης Θεσσαλονίκης κ. Χατζαρίδη ο οποίος ανέθεσε όλη την διαδικασία στον  Αναπληρωτή Διευθυντή του Ι.Ε.Κ Νεάπολης Θεσσαλονίκης κ.Μαραγκουδάκη Νικηφόρο με ευθύνη του Αναπληρωτή Διευθυντή  συγκροτήθηκε  η ανάλογη ομάδα εργασίας (στην οποία μετείχε ο ιδρυτής των αναφερόμενων εταιριών και πατέρας μας   Ιωάννης Κρεμέτης ως το βασικό μέλος της ομάδας εργασίας), για την εκπόνηση του ωρολογίου και αναλυτικού προγράμματος.
Τον Σεπτέμβριο του 1997 έγινε η πρώτη εγγραφή των πρώτων καταρτιζόμενων και στις αρχές του Οκτωβρίου του ιδίου έτους  άρχισε για πρώτη φορά στη χώρα μας η κατάρτιση των πρώτον αποφοίτων λυκείου στην ειδικότητα του Τεχνικού Μηχανημάτων Έργων και συγκεκριμένα στο Ι.Ε.Κ. Νεάπολης Θεσσαλονίκης και στο ΙΕΚ της Βάρης και αργότερα στο ΙΕΚ του Περιστερίου στην Αθήνα όπου και έκτοτε δεν ξανά λειτούργησε στην Αθήνα .
Για την Θεσσαλονίκη από το Οκτώβριο του 1977 μέχρι και το 2006 όλο το μέρος της θεωρητικής εκπαίδευσης που είχε σχέση με την εργαστηριακή κατάρτιση των καταρτιζομένων και ολόκληρο το πρακτικό μέρος της εκπαίδευσης πραγματοποιούνταν στις προαναφερόμενες  εγκαταστάσεις των παραπάνω αναφερόμενων εταιριών , προσφέροντας  δωρεάν την αίθουσα διδασκαλίας με τον εξοπλισμό της και το απαραίτητο εκπαιδευτικό υλικό(βίντεο, μηχανή προβολής slides και όλα τα απαιτούμενα slides που σχετίζονταν με την αναφερόμενη ειδικότητα, βιβλία με θέμα την επισκευή και συντήρηση μηχανημάτων έργων καθώς και βιβλία και φυλλάδια ανταλλακτικών, βιντεοκασέτες κ.α., όπως και το χώρο εργασίας - συνεργείο με τον εξοπλισμό του για την καλύτερη δυνατή πρακτική εξάσκησή των σπουδαστών. Κατά τον τρόπο αυτό είχε επιτευχτεί ο καλύτερος δυνατός συνδυασμός της παραγωγικής διαδικασίας με την εκπαίδευση και παρέχεται αρτιότερη κατάρτιση στους σπουδαστές.

 

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΩΝ

 

Επισκευές μηχανημάτων έργων

Επισκευές μηχανημάτων έργων Caterpillar, Komatsu, JCB, Liebherr, γνήσια και μεταχειρισμένα ανταλλακτικά μηχανημάτων έργων και κινητήρων σκαφών, Service μηχανημάτων έργων με κινητό συνεργείο, επισκευές και service κινητήρων σκαφών.

Contact

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΗΣ KREMETIS MACHINERY SPARES LTD
BULGARIA, 2700 BLAGOEVGRAD
2, JAMES BAUCHER, Str. ЕТ.1

Tel: +359 73830930

Fax: +359 73830930

Cell: + 30 694 7770 580, +359 876830930, +359 876469447, VIBER: + 30 6987390459

info@kremetis-parts.gr

kremetisparts@mail.bg

Connect with us

elbgenfrdeitrorusrtr